תיאטרון טיפולי  לאוכלוסיות מיוחדות – גשר לחיבור, ביטוי אישי וצמיחה

האם אתם מחפשים דרך ייחודית לחזק יכולות תקשורת, ביטוי רגשי והעצמה בקרב אנשים בעלי צרכים מיוחדים?
תיאטרון טיפולי הוא כלי רב עוצמה המסייע לאנשים להתמודד עם אתגרים אישיים ורגשיים דרך חוויות יצירתיות, שחרור והתחברות לעצמם ולסביבה.

כמומחים בתיאטרון טיפולי עם דוקטורט בדרמה תרפיה, אנו מביאים איתנו ניסיון רב בעבודה עם אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, כולל אנשים עם מוגבלות פיזית, קוגניטיבית או נפשית. אנחנו מאמינים שכל אדם יכול למצוא ביטוי עצמי דרך התיאטרון, ודרכו לשפר את יכולותיו האישיות והחברתיות.

למה תיאטרון טיפולי?

  1. ביטוי רגשי וביטחון עצמי
    תיאטרון מאפשר לאנשים לבטא רגשות, תחושות וסיפורים שאולי קשה להם להעביר בדרכים אחרות. דרך עבודה על דמויות וסצנות, המשתתפים לומדים כיצד להשתמש בכלים יצירתיים כדי להתמודד עם אתגרים פנימיים ולהעצים את הביטחון העצמי שלהם.
  2. שיפור כישורי תקשורת
    התרגילים התיאטרליים מחזקים יכולות תקשורת בין אישיות, ומסייעים לפיתוח כלים חשובים כמו הקשבה, ביטוי אישי ועבודת צוות. אנשים שלעתים מתקשים לתקשר בצורה מילולית מוצאים דרכים נוספות להעביר את תחושותיהם ורצונותיהם דרך גוף, קול ותנועה.
  3. שחרור רגשי ושיפור רווחה נפשית
    התיאטרון הטיפולי מספק מרחב בטוח לשחרור רגשי. התרגילים שלנו נבנו במיוחד כדי לאפשר למשתתפים להתנתק מדאגות היומיום, לבחון מצבים רגשיים חדשים ולחוות תחושת שחרור שמביאה לרוגע והעצמה אישית.
  4. העצמת תחושת שייכות וגיבוש חברתי
    בעבודה קבוצתית תיאטרלית, המשתתפים יוצרים קשרים חברתיים חדשים. הם לומדים לעבוד יחד, לתמוך אחד בשני ולהרגיש חלק מקבוצה יוצרת ותומכת. זהו תהליך המעצים את תחושת השייכות וההערכה העצמית.

איך מתרחש התהליך הטיפולי?

  1. שלב ההיכרות והבטחת מרחב בטוח
    בתחילת התהליך, ניצור סביבה בטוחה ותומכת שבה כל משתתף ירגיש חופשי לבטא את עצמו. בעזרת תרגילים משחקיים פשוטים נשבור את הקרח ונבטיח שהמשתתפים יראו בתיאטרון מרחב פתוח לביטוי וללמידה.
  2. גיבוש ואמון קבוצתי
    נתרגל תרגילים קבוצתיים המיועדים לבנות אמון בין חברי הקבוצה, לשפר את התקשורת ולעודד הקשבה הדדית. תרגילים אלה ייצרו תחושת שייכות וביטחון בקרב המשתתפים, ויבססו דינמיקה של תמיכה הדדית.
  3. חקירה יצירתית וביטוי אישי
    המשתתפים יוזמנו לחקור דמויות ולבנות סצנות דרמטיות דרכן יוכלו להביא לידי ביטוי את עולמם הפנימי. תהליך זה מאפשר ביטוי יצירתי המאפשר לכל משתתף לגלות את העוצמות האישיות שלו.
  4. סובלימציה לכאב
    בתהליך זה נעשה שימוש במנגנון של סובלימציה – הפיכת רגשות קשים כמו כאב ותסכול לאנרגיה יצירתית. התיאטרון מאפשר לנתב את הכאב האישי לתוך הדמויות והסצנות, ובכך להפוך את הכאב ממעמסה רגשית לכלי לביטוי אומנותי חיובי. תהליך זה יוצר חוויה מרפאת ומעצימה.
  5. שחרור רגשי ועיבוד חוויות
    המשתתפים יוכלו לעבד את חוויותיהם הרגשיות בתוך מרחב יצירתי ובטוח. דרך משחקי תפקידים וסצנות, הם יחוו שחרור רגשי שמוביל לעיבוד חיובי של התחושות, מה שתורם לרווחה הנפשית שלהם.
  6. עיבוד והערכה
    בכל מפגש נקדיש זמן לעיבוד והערכה של החוויות שעברו המשתתפים, ובכך נחזק את תחושת ההתקדמות האישית ונעמיק את החיבור בין חברי הקבוצה.
  7. הצגת סיכום או מופע סיום
    לסיום התהליך, ניתן לקיים מופע סיום שבו המשתתפים יציגו את הסצנות שעבדו עליהן. מופע זה מהווה שיא של התהליך ומעניק למשתתפים תחושת הישג והעצמה.

אפשרויות לתהליך:

ניתן לקיים את התהליך במספר פורמטים:

יתרונות התהליך:

התיאטרון הוא כלי טיפולי שמסייע להתפתחות אישית, חברתית ורגשית.
הצטרפו למסע יצירתי שבו כל אחד יוכל לגלות עולמות פנימיים חדשים, לצמוח ולחוות תחושת שחרור והצלחה.

לפרטים נוספים, צרו איתנו קשר ונשמח להתאים את התהליך לצרכים שלכם!

 

במהלך הקריירה שלי, עבדתי בסדנאות על דימוי גוף במרכז שפ"י לנערות וב"בית חם" בגבעתיים, וכן קיימתי סדנאות על מניעת שימוש בסמים ואלכוהול לנוער בפרויקט "עמיתים" ברחבי הארץ, יחד עם סדנאות בנושאי מיניות בתיכוני "מפתן". הנחיתי קבוצת משחק לבעלי לקויות ראיה במרכז מרש"ל, והנחיתי את מרכז אתגר, המוקדש לבעלי מוגבלויות פיזיות ברמות שונות בנתניה, במהלך העלאת שתי הצגות. בנוסף, הנחיתי קבוצת גמלאים בשיתוף עיריית נתניה, קיימתי סדנאות תיאטרון לניצולי שואה בעמותת "עמך", והנחיתי סדנאות תיאטרון לנוער בסיכון במגדלור פ"ת (יוצאי חבר העמים) ובמגדלור בת ים (נוער יוצאי אתיופיה). השתתפתי גם בפרויקטים קהילתיים כמו ההצגה "שירת הגוף" – תיאטרון קהילתי לבעלי מוגבלויות בתיאטרון גבעתיים, וההצגה "למי יש זמן להתבגר" – פרויקט תיאטרון קהילתי של המועצה האזורית "לב השרון" ביישובי השרון.

 

 

אני רוני נוימן פדלון, במאית ומנחת סדנאות, שצמחה מתוך האהבה העמוקה שלי לתיאטרון ולכוח המרגש שלו. מאז 2010, אני בעלת סטודיו למשחק למבוגרים בהיכל התרבות בנתניה, מקום שבו אני מלווה אנשים למסע של גילוי עצמי, ביטוי אמנותי וצמיחה אישית. זהו חלל שבו אני רואה את השחקנים שלי פורצים גבולות, משילים מסכות ומוצאים את הקול הייחודי שלהם.

כמנהלת אמנותית ובמאית של תיאטרון העירוני נתניה מאז 2018, אני פועלת לביים יצירות תיאטרוניות עמוקות, מרגשות ומעוררות מחשבה.  ההצגות של נולדות מתוך רצון ליצור חוויה שמשקפת את המורכבות והיופי שבחיים. אני מאמינה שתיאטרון הוא דרך להתמודד עם שאלות קיומיות, לגעת ברגשות העמוקים ביותר, וליצור שינויים תרבותיים ומחשבתיים.

עבודתי לא מוגבלת רק לבמה; אני מנחה סדנאות למגזר העסקי ולמגזר השלישי, ונותנת מקום לאנשים לחקור את עצמם דרך משחק. הסדנאות שאני מעבירה, מאפשרות למשתתפים לחוות חיבור אמיתי עם עצמם ועם אחרים. כל מפגש הוא הזדמנות ליצור שינוי, לעורר השראה ולפתח אמפתיה.

הכשרתי כוללת תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטה הפתוחה ולימודי משחק ב-American Musical and Dramatic Academy בניו יורק. החינוך שלי, בשילוב עם האמונה שלי בכוחו של התיאטרון, הם המנוע שלי להמשיך ליצור ולביים, ולהנחות אחרים בדרכם הייחודית.

האני מאמין שלי טוען כי משחק בקבוצת תיאטרון מאפשר חוויה מיוחדת במינה בה טמונים צמיחה וריפוי ועבודה על כל קשת הרגשות. להיות על הבמה, באור הזרקורים, זו חוויה מעצימה לכל אדם. מעבודתי נוכחתי שוב ושוב כיצד התיאטרון מסייע לביטחון העצמי של המשתתפים, לתחושת הערך שלהם. התרגילים השונים מאפשרים להחצין רגשות חבויים, לפתוח צוהר לנפש, לבטא יצירתיות שאפילו לא ידענו שגלומה בנו, לעבד קשיים ואתגרים לידי אמנות, וכל זאת תוך הנאה ושמחה, ובהרבה אהבה ואמונה.

אם אתם מחפשים מקום שבו תוכלו לגדול, להתנסות , ליצור, לחוות אדרנלין ותשוקה, ולחוות את עצמיכם מתפתחים ומתעצמים בעיניים טובות,

אני כאן בשבילכם.